Advanced search

Message boards : Graphics cards (GPUs) : Boinc shows no gpus after driver update

Author Message
ROBtheLIONHEART
Send message
Joined: 21 Nov 13
Posts: 34
Credit: 636,026,131
RAC: 0
Level
Lys
Scientific publications
watwatwatwatwatwatwatwatwatwat
Message 38262 - Posted: 2 Oct 2014 | 21:01:36 UTC
Last modified: 2 Oct 2014 | 21:21:02 UTC

Hello

I run a gtx770 & gtx780 under win XP Pro 64. I have tried several times to update to new 344 driver. Each time post restart and I start Boinc it shows no usable GPUs. I cant figure where I went wrong. I have removed the old driver via " add or remove progames" and also "clean" install.I even tried removeing boinc b4 updating the driver then re install but still no GPUs found. Any suggestions would be greatly app.

THANX,Robert

EDIT: I should add I have done many driver updates b4 with no problems.I used the same methods i did b4 but now the NO GPUs thing. When I reinstall the old driver all is well again.

ronny
Send message
Joined: 20 Sep 12
Posts: 17
Credit: 19,131,325
RAC: 0
Level
Pro
Scientific publications
watwat
Message 38264 - Posted: 2 Oct 2014 | 21:06:08 UTC

I had the same problem on a 6950 yesterday, fixed it by installing an old driver, then removing it and all the AMD software (including their sound stuff), then installing the new driver with all the bells and whistles (everything included on the driver install exe). I imagine you should try something of the same on the nvidia one, removing all the nvidia extras as well, and then restarting, then installing the new drivers with all the nvidia extras, then restarting, then starting up BOINC.
____________

ROBtheLIONHEART
Send message
Joined: 21 Nov 13
Posts: 34
Credit: 636,026,131
RAC: 0
Level
Lys
Scientific publications
watwatwatwatwatwatwatwatwatwat
Message 38268 - Posted: 3 Oct 2014 | 2:52:33 UTC - in response to Message 38264.

Well on the off chance it might work I did try the exprees install from Nvidia with the extras, still no joy. I am just not sure what to try next?? I think I need a more well versed XP crunchers POV. I am missing somthing along the way here but dont have the know how.Will try again later.

Profile Retvari Zoltan
Avatar
Send message
Joined: 20 Jan 09
Posts: 2312
Credit: 16,136,000,987
RAC: 20,753
Level
Trp
Scientific publications
watwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwat
Message 38269 - Posted: 3 Oct 2014 | 4:30:28 UTC - in response to Message 38268.

Please post the first 30~35 lines (those lines which have the same time & date at startup) of your BOINC manager's event log.

ROBtheLIONHEART
Send message
Joined: 21 Nov 13
Posts: 34
Credit: 636,026,131
RAC: 0
Level
Lys
Scientific publications
watwatwatwatwatwatwatwatwatwat
Message 38270 - Posted: 3 Oct 2014 | 4:51:35 UTC - in response to Message 38269.
Last modified: 3 Oct 2014 | 4:59:29 UTC

10/3/2014 4:50:37 AM | | Starting BOINC client version 7.2.42 for windows_x86_64
10/3/2014 4:50:37 AM | | log flags: file_xfer, sched_ops, task
10/3/2014 4:50:37 AM | | Libraries: libcurl/7.25.0 OpenSSL/1.0.1 zlib/1.2.6
10/3/2014 4:50:37 AM | | Data directory: G:\Documents and Settings\All Users\Application Data\BOINC
10/3/2014 4:50:37 AM | | Running under account Administrator
10/3/2014 4:50:37 AM | | No usable GPUs found
10/3/2014 4:50:37 AM | | Host name:
10/3/2014 4:50:37 AM | | Processor: 8 AuthenticAMD AMD FX(tm)-8350 Eight-Core Processor [Family 21 Model 2 Stepping 0]
10/3/2014 4:50:37 AM | | Processor features: fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush mmx fxsr sse sse2 htt pni ssse3 fma cx16 sse4_1 sse4_2 popcnt aes syscall nx lm svm sse4a osvw ibs xop skinit wdt lwp fma4 tce tbm topx page1gb rdtscp
10/3/2014 4:50:37 AM | | OS: Microsoft Windows XP: Professional x64 Edition, Service Pack 2, (05.02.3790.00)
10/3/2014 4:50:37 AM | | Memory: 15.98 GB physical, 17.40 GB virtual
10/3/2014 4:50:37 AM | | Disk: 59.63 GB total, 40.87 GB free
10/3/2014 4:50:37 AM | | Local time is UTC +0 hours
10/3/2014 4:50:37 AM | | Config: use all coprocessors
10/3/2014 4:50:37 AM | | General prefs: from http://einstein.phys.uwm.edu/ (last modified 21-Aug-2014 20:45:31)
10/3/2014 4:50:37 AM | | Host location: none
10/3/2014 4:50:37 AM | | General prefs: using your defaults
10/3/2014 4:50:37 AM | | Reading preferences override file
10/3/2014 4:50:37 AM | | Preferences:
10/3/2014 4:50:37 AM | | max memory usage when active: 9818.96MB
10/3/2014 4:50:37 AM | | max memory usage when idle: 14728.44MB
10/3/2014 4:50:37 AM | | max disk usage: 10.00GB
10/3/2014 4:50:37 AM | | max CPUs used: 6
10/3/2014 4:50:37 AM | | suspend work if non-BOINC CPU load exceeds 25%
10/3/2014 4:50:37 AM | | (to change preferences, visit a project web site or select Preferences in the Manager)
10/3/2014 4:50:37 AM | | Not using a proxy
10/3/2014 4:50:37 AM | | This computer is not attached to any projects
10/3/2014 4:50:37 AM | | Visit http://boinc.berkeley.edu for instructions

On the last attempt I had not reattached a project yet.

Profile Retvari Zoltan
Avatar
Send message
Joined: 20 Jan 09
Posts: 2312
Credit: 16,136,000,987
RAC: 20,753
Level
Trp
Scientific publications
watwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwat
Message 38271 - Posted: 3 Oct 2014 | 8:09:45 UTC - in response to Message 38270.

This is very strange.
The only thing comes to my mind is that the "Administrator" account does not have enough privileges to use the GPU.
Are you using this PC through Remote Desktop? RDP disconnects the console resources (for example the GPU) from the user (and from the applications the user runs). If you want to manage a PC remotely, you should use 3rd party tools for that (VNC, TeamViewer, LogMeIn...) which copy the contents of the screen.

ROBtheLIONHEART
Send message
Joined: 21 Nov 13
Posts: 34
Credit: 636,026,131
RAC: 0
Level
Lys
Scientific publications
watwatwatwatwatwatwatwatwatwat
Message 38274 - Posted: 3 Oct 2014 | 9:06:26 UTC - in response to Message 38271.

Hi Zoltan, not remote and admin is only user and been set that way scince I started using the WinXP64. I am going cross eyed and will try again later today. Its making me KRANKY!

THANX,Rob

ROBtheLIONHEART
Send message
Joined: 21 Nov 13
Posts: 34
Credit: 636,026,131
RAC: 0
Level
Lys
Scientific publications
watwatwatwatwatwatwatwatwatwat
Message 38299 - Posted: 4 Oct 2014 | 23:43:31 UTC - in response to Message 38274.

Okay the long version (sorry but maybe its in the details). When I first made this box a dual boot in Feb. (sep SSDs WIN7Ult / WINXP64) I had many XP crashes where I could not recover the XP os so after one of the reinstalls I cloned the drive with XP on to another ssd I had and saved as a back up. I only had to use it once back in early march and all has been well. I performed several GPU driver updates since with no prob.Then the trying to upgrade to 344 and up cropped the no GPUs thing. So today I swapped out the XP ssd drive installed the 344 driver started BOINC and GPUs showed correctly. I checked all my settings and noticed I did not have SWAN_SYNC 0 so added. I the attached E@H and GPU tasks all failed <4 sec. So added GPUGRID to try and my 4 tasks failed as well.So I removed the swansync Closed and restarted BOINC and NO USABLE GPUs again. I have reinstalled the 377 driver and back to crunching. Maybe the tasks that errored out today have a clue? Wish I was more computer skilled but I learn as I go. I will try again next few days hopfully use some ideas from you fine folks. Thanks in advance for your time and patience.

Post to thread

Message boards : Graphics cards (GPUs) : Boinc shows no gpus after driver update

//