Advanced search

Message boards : Server and website : Boinc client when open gpugrid website not https but http only

Author Message
oemuser
Send message
Joined: 18 Sep 16
Posts: 8
Credit: 1,291,979
RAC: 0
Level
Ala
Scientific publications
wat
Message 53965 - Posted: 21 Mar 2020 | 19:44:57 UTC

In Boinc client when open gpugrid website it is loaded not https but http only

rod4x4
Send message
Joined: 4 Aug 14
Posts: 164
Credit: 1,866,098,385
RAC: 1,225,289
Level
His
Scientific publications
watwatwatwatwatwatwat
Message 53970 - Posted: 21 Mar 2020 | 23:44:07 UTC - in response to Message 53965.

GPUgrid website is badly in need of maintenance. Toni has acknowledged this, but all effort are on the project at the moment.
Without TLS, this site is open to malicious activity.

Toni
Volunteer moderator
Project administrator
Project developer
Project scientist
Send message
Joined: 9 Dec 08
Posts: 947
Credit: 4,353,973
RAC: 48
Level
Ala
Scientific publications
watwatwatwat
Message 53974 - Posted: 22 Mar 2020 | 12:21:21 UTC - in response to Message 53965.

Yet this is strange. All the website should be https ready. Maybe it's an hardcoded URL in the client?

Keith Myers
Send message
Joined: 13 Dec 17
Posts: 508
Credit: 532,018,683
RAC: 1,714,122
Level
Lys
Scientific publications
wat
Message 53976 - Posted: 22 Mar 2020 | 15:36:37 UTC - in response to Message 53974.

Yet this is strange. All the website should be https ready. Maybe it's an hardcoded URL in the client?

Yes, this is true. If you try to join the project from the BOINC client, the menu choice offers up an http:// URL which fails.

You have to manually enter the project URL with a https:// address.

Then you can successfully connect and join the project.

There are a lot of old hardcoded project URL's in the client that need to be updated.

Profile [VENETO] sabayonino
Send message
Joined: 4 Apr 10
Posts: 49
Credit: 625,998,905
RAC: 81
Level
Lys
Scientific publications
watwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwat
Message 53988 - Posted: 22 Mar 2020 | 21:37:51 UTC - in response to Message 53965.

In Boinc client when open gpugrid website it is loaded not https but http only


https URL must be updated on client/manager side by BOINC-devs or GPUGrid site must be redirect to https on server side

Bedrich Hajek
Send message
Joined: 28 Mar 09
Posts: 397
Credit: 5,243,457,171
RAC: 2,479,276
Level
Tyr
Scientific publications
watwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwat
Message 53992 - Posted: 23 Mar 2020 | 0:11:03 UTC

I am getting this message again: "03/22/2020 8:00:11 PM | GPUGRID | [error] Error reported by file upload server: Server is out of disk space". The irony of this situation is that there is still plenty of WUs to crunch, but nobody can get any of them, so how about waiving the 2 WUs per GPU limit when this happens, so we can crunch, while you work to fix the problem.





rod4x4
Send message
Joined: 4 Aug 14
Posts: 164
Credit: 1,866,098,385
RAC: 1,225,289
Level
His
Scientific publications
watwatwatwatwatwatwat
Message 53994 - Posted: 23 Mar 2020 | 2:43:08 UTC - in response to Message 53974.
Last modified: 23 Mar 2020 | 2:53:35 UTC

Yet this is strange. All the website should be https ready. Maybe it's an hardcoded URL in the client?


I can manually go to https site, and it works fine.

Probably have not set the auto redirection of http requests to https. This is a setting on your web server.

For Apache, an edit to the .htaccess file can fix this.

Keith Myers
Send message
Joined: 13 Dec 17
Posts: 508
Credit: 532,018,683
RAC: 1,714,122
Level
Lys
Scientific publications
wat
Message 54003 - Posted: 23 Mar 2020 | 15:50:49 UTC

This is still an open issue at BOINC development repository.
https://github.com/BOINC/boinc/issues/2696
https://github.com/BOINC/boinc/issues/2642
https://github.com/BOINC/boinc/pull/3496

Post to thread

Message boards : Server and website : Boinc client when open gpugrid website not https but http only