Advanced search

Message boards : Graphics cards (GPUs) : GPU running at half efficiency

Author Message
Clive
Send message
Joined: 2 Jul 19
Posts: 21
Credit: 58,496,455
RAC: 27,790
Level
Thr
Scientific publications
wat
Message 54435 - Posted: 25 Apr 2020 | 0:42:45 UTC

Hi:

I discovered today that my Geoforce GTX 1070 GPU is running at 50% efficiency. Is it possible to increase the efficiency and therefore shorten the completion time on the GPU GRID workunits?

Clive Hunt
British Columbia, Canada

Keith Myers
Send message
Joined: 13 Dec 17
Posts: 808
Credit: 1,076,309,831
RAC: 924,854
Level
Met
Scientific publications
watwatwatwatwat
Message 54436 - Posted: 25 Apr 2020 | 1:56:29 UTC - in response to Message 54435.

Hi:

I discovered today that my Geoforce GTX 1070 GPU is running at 50% efficiency. Is it possible to increase the efficiency and therefore shorten the completion time on the GPU GRID workunits?

Clive Hunt
British Columbia, Canada


Are you looking at System Monitor? Have you changed the window to CUDA? The default Windows setting shows just graphic utilization, not compute.

I'm sure your card is actually running at close to 98% utilization.

Clive
Send message
Joined: 2 Jul 19
Posts: 21
Credit: 58,496,455
RAC: 27,790
Level
Thr
Scientific publications
wat
Message 54440 - Posted: 25 Apr 2020 | 16:37:32 UTC - in response to Message 54436.

Hi Keith:

Thank you for your reply.

Yes, I am using Task manager to view the performance of my Geforce 1070 VC. Thanks to you I learned something new today! I was using Google to figure out how to change the view to CUDA but with no success there. So finally I right clicked on the efficiency window and I saw the CUDA option and BINGO! MY video card is running at 98% efficiency.

Well this proves you can teach an old dog new tricks!

Now I do the same to my laptop. Thanks Keith!

Clive Hunt
B.C. Canada

Post to thread

Message boards : Graphics cards (GPUs) : GPU running at half efficiency