Advanced search

Message boards : Server and website : Stopped getting any work since update-New version of ACEMD v2.11 (cuda101)

Author Message
johndad5
Send message
Joined: 14 Nov 10
Posts: 6
Credit: 20,336,399
RAC: 2,921
Level
Pro
Scientific publications
watwatwatwatwatwat
Message 55625 - Posted: 25 Oct 2020 | 4:13:59 UTC

I am not getting any work at all. Had 2 say the work units were suspended because GPU was missing. It is not missing at all. I tried resetting the project 2 days ago and no luck.

Any suggestions?

Sherman H.
Send message
Joined: 28 Sep 08
Posts: 27
Credit: 990,286,737
RAC: 415,370
Level
Glu
Scientific publications
watwatwatwat
Message 55626 - Posted: 25 Oct 2020 | 9:54:22 UTC - in response to Message 55625.

If you're running Windows, did the OS auto-update the driver for you? Have you tried re-installing the GPU driver?

Profile ServicEnginIC
Avatar
Send message
Joined: 24 Sep 10
Posts: 293
Credit: 1,871,742,243
RAC: 628,634
Level
His
Scientific publications
watwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwat
Message 55627 - Posted: 25 Oct 2020 | 10:37:00 UTC - in response to Message 55625.
Last modified: 25 Oct 2020 | 10:37:25 UTC

What really matters for getting work is wether GPU is missing for BOINC or not.
Depending on the operating system in affected computer, BOINC Manager's Event Log register should indicate at its beginning something like this:

* Windows:

25/10/2020 08:41:16 | | Starting BOINC client version 7.16.5 for windows_x86_64
25/10/2020 08:41:16 | | Libraries: libcurl/7.47.1 OpenSSL/1.0.2s zlib/1.2.8
25/10/2020 08:41:16 | | Data directory: C:\ProgramData\BOINC
25/10/2020 08:41:16 | | Running under account
25/10/2020 08:41:28 | | CUDA: NVIDIA GPU 0: GeForce GTX 1650 SUPER (driver version 445.75, CUDA version 11.0, compute capability 7.5, 4096MB, 3310MB available, 4416 GFLOPS peak)
25/10/2020 08:41:28 | | OpenCL: NVIDIA GPU 0: GeForce GTX 1650 SUPER (driver version 445.75, device version OpenCL 1.2 CUDA, 4096MB, 3310MB available, 4416 GFLOPS peak)
25/10/2020 08:41:29 | | Windows processor group 0: 4 processors
25/10/2020 08:41:29 | | Host name:
25/10/2020 08:41:29 | | Processor: 4 GenuineIntel Intel(R) Core(TM) i3-9100F CPU @ 3.60GHz [Family 6 Model 158 Stepping 10]
.
.
.

* Linux:
Sun 25 Oct 2020 10:16:45 WET | | Starting BOINC client version 7.16.11 for x86_64-pc-linux-gnu
Sun 25 Oct 2020 10:16:45 WET | | log flags: file_xfer, sched_ops, task
Sun 25 Oct 2020 10:16:45 WET | | Libraries: libcurl/7.68.0 OpenSSL/1.1.1f zlib/1.2.11 brotli/1.0.7 libidn2/2.2.0 libpsl/0.21.0 (+libidn2/2.2.0) libssh/0.9.3/openssl/zlib nghttp2/1.40.0 librtmp/2.3
Sun 25 Oct 2020 10:16:45 WET | | Data directory: /var/lib/boinc-client
Sun 25 Oct 2020 10:16:52 WET | | CUDA: NVIDIA GPU 0: GeForce GTX 1650 SUPER (driver version 455.23, CUDA version 11.1, compute capability 7.5, 3911MB, 3846MB available, 4416 GFLOPS peak)
Sun 25 Oct 2020 10:16:52 WET | | OpenCL: NVIDIA GPU 0: GeForce GTX 1650 SUPER (driver version 455.23.04, device version OpenCL 1.2 CUDA, 3911MB, 3846MB available, 4416 GFLOPS peak)
Sun 25 Oct 2020 10:16:55 WET | | libc: Ubuntu GLIBC 2.31-0ubuntu9.1 version 2.31
Sun 25 Oct 2020 10:16:55 WET | | Host name:
Sun 25 Oct 2020 10:16:55 WET | | Processor: 4 GenuineIntel Intel(R) Core(TM) i3-9100F CPU @ 3.60GHz [Family 6 Model 158 Stepping 10]
.
.
.

Please, start checking this.

Ian&Steve C.
Avatar
Send message
Joined: 21 Feb 20
Posts: 226
Credit: 2,855,563,560
RAC: 3,090,855
Level
Phe
Scientific publications
wat
Message 55628 - Posted: 25 Oct 2020 | 13:44:19 UTC - in response to Message 55625.

as i mentioned in reply to your previous post about the same thing in another thread. it's easier for people to help and make suggestions if you unhide your systems so we can see what kind of system you have and what might be misconfigured.
____________

Profile Retvari Zoltan
Avatar
Send message
Joined: 20 Jan 09
Posts: 2228
Credit: 15,884,590,560
RAC: 1,758
Level
Trp
Scientific publications
watwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwat
Message 55629 - Posted: 25 Oct 2020 | 14:03:35 UTC - in response to Message 55625.

I am not getting any work at all. Had 2 say the work units were suspended because GPU was missing. It is not missing at all. I tried resetting the project 2 days ago and no luck.

Any suggestions?
Did you install the BOINC manager in "protected mode" aka "as a service"? In this scenario GPUs are invisible to the BOINC manager and for the projects within. If this is the case, you should reinstall the BOINC manager without marking the checkbox of "protected mode".

johndad5
Send message
Joined: 14 Nov 10
Posts: 6
Credit: 20,336,399
RAC: 2,921
Level
Pro
Scientific publications
watwatwatwatwatwat
Message 55632 - Posted: 26 Oct 2020 | 4:51:23 UTC

Thanks for the replies!. I cannot locate an option to allow to view my computer. I set the preferences when I first started doing Seti in the late 1990s and have not looked back. I have no problem with people viewing my unremarkable computer.

GenuineIntel
Intel(R) Core(TM) i7-6700HQ CPU @ 2.60GHz [Family 6 Model 94 Stepping 3]
(8 processors) --- Microsoft Windows 10
Core x64 Edition, (10.00.19041.00) 26 Oct 2020 | 3:45:16 UTC

Nvidia GTX 960M updated recently to driver 456.71 on 10/7.

Einstien is running just fine. My only issue is with GPUGRD.net.

I did not install with protected mode, nor have I seen that option.

For grins I uninstalled and reinstalled Boinc to see what happens.

Also, Sorry for the double posting. I could not find it again.

FYI - 2 projects downloaded. I will see what happens. Hopefully all will be well again in BOINCsville.

Richard Haselgrove
Send message
Joined: 11 Jul 09
Posts: 1073
Credit: 3,215,419,870
RAC: 841,480
Level
Arg
Scientific publications
watwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwat
Message 55635 - Posted: 26 Oct 2020 | 8:41:18 UTC - in response to Message 55632.

I cannot locate an option to allow to view my computer.

https://www.gpugrid.net/prefs.php?subset=project

johndad5
Send message
Joined: 14 Nov 10
Posts: 6
Credit: 20,336,399
RAC: 2,921
Level
Pro
Scientific publications
watwatwatwatwatwat
Message 55642 - Posted: 27 Oct 2020 | 4:05:01 UTC

Thanks so much for your help! It seems all is well and you should also be able to see my computer.

KLiK
Send message
Joined: 18 Nov 14
Posts: 6
Credit: 34,298,235
RAC: 38,505
Level
Val
Scientific publications
wat
Message 55713 - Posted: 10 Nov 2020 | 12:41:10 UTC

Have the same problem.

Server status is OK on GPUgrid.net
My computer is not getting any work.

GPU is listed on the beginning of the loading of Windows / BOINC.
All settings mentioned here are correct.

Does anybody have the same issues? 🤷‍♂️
____________


non-profit org. Play4Life in Zagreb, Croatia, EU

rod4x4
Send message
Joined: 4 Aug 14
Posts: 264
Credit: 2,166,689,396
RAC: 476,874
Level
Phe
Scientific publications
watwatwatwatwatwatwatwatwatwat
Message 55715 - Posted: 10 Nov 2020 | 13:11:05 UTC - in response to Message 55713.

Have the same problem.

Server status is OK on GPUgrid.net
My computer is not getting any work.

GPU is listed on the beginning of the loading of Windows / BOINC.
All settings mentioned here are correct.

Does anybody have the same issues? 🤷‍♂️


The FAQ will assist with some of the issues you are seeing:
https://gpugrid.net/forum_thread.php?id=5002

If any further issues, list the specific host so further troubleshooting can occur.

Profile ServicEnginIC
Avatar
Send message
Joined: 24 Sep 10
Posts: 293
Credit: 1,871,742,243
RAC: 628,634
Level
His
Scientific publications
watwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwat
Message 55716 - Posted: 10 Nov 2020 | 13:11:09 UTC - in response to Message 55713.

Try taking a look to this FAQ - Acemd3 application and driver versions thread.
Some of your hosts may need a driver update.

Keith Myers
Send message
Joined: 13 Dec 17
Posts: 642
Credit: 838,406,057
RAC: 245,653
Level
Glu
Scientific publications
watwatwatwatwat
Message 55718 - Posted: 10 Nov 2020 | 18:21:06 UTC - in response to Message 55716.
Last modified: 10 Nov 2020 | 18:22:56 UTC

Try taking a look to this FAQ - Acemd3 application and driver versions thread.
Some of your hosts may need a driver update.


Don't forget Toni posted he dropped all app versions lower than CUDA100.

So you need minimum level of drivers to support CUDA 100 for Linux and CUDA 101 for Windows.

https://www.gpugrid.net/forum_thread.php?id=5183&nowrap=true#55495

Post to thread

Message boards : Server and website : Stopped getting any work since update-New version of ACEMD v2.11 (cuda101)